Hier gebeurt het.


Ontdek hoe je samen een stad maakt.

29 oktober – 21 november.

Kun je do-it-yourself-cultuur plannen? Hoe richt je een straat in met de hele buurt? En hoe vernieuw je een stad zonder de oude te verliezen? Ontdek hoe je samen een stad maakt tijdens ‘Hier gebeurt het.’

‘Hier gebeurt het.’ is een 30-daagse manifestatie waar initiatief, experiment en interactie in de stadsbouw worden gevierd. Met een tentoonstelling en een divers programma in de monumentale Amstelkerk in Amsterdam.

︎︎︎


donderdag 18 november, 17:00 – 21:00 (uitgesteld)

Hier gebeurt het. Samen

Hoe kunnen bewoners meer zeggenschap en eigenaarschap krijgen over hun leefomgeving? Wat kunnen overheden, woningcorporaties en marktpartijen doen om in te spelen op initiatieven van onderaf? Tegen welke uitdagingen lopen initiatieven als Urban Tree Village of Vereniging Community Land Trust H-Buurt aan?

Op 18 November organiseert spatial design studio Space&Matter in samenwerking met de Gemeente Amsterdam een avond waar initiatief centraal staat. Door middel van twee ronde tafelgesprekken met initiatiefnemers, ambtenaren en deskundigen onderzoeken we welke kansen deze vormen van alternatieve ontwikkelmodellen bieden in de cultuur van ruimtelijke ordening en de woningbouwopgave in Amsterdam.

Reserveren kan via deze link

📣 Beluister vooraf de podcast.

Door:  Space&Matter + Gemeente Amsterdam