Hier gebeurt het.


Ontdek hoe je samen een stad maakt.

29 oktober – 21 november.

Kun je do-it-yourself-cultuur plannen? Hoe richt je een straat in met de hele buurt? En hoe vernieuw je een stad zonder de oude te verliezen? Ontdek hoe je samen een stad maakt tijdens ‘Hier gebeurt het.’

‘Hier gebeurt het.’ is een 30-daagse manifestatie waar initiatief, experiment en interactie in de stadsbouw worden gevierd. Met een tentoonstelling en een divers programma in de monumentale Amstelkerk in Amsterdam.

︎︎︎


dinsdag 2 november, 17:00 - 21:00

Hier gebeurt het. Verhalend


Erfgoed bestaat niet alleen uit gebouwen en stenen, maar zit vaak in de hoofden en verhalen van mensen. Hoe deze verhalen te verzamelen, zichtbaar te maken en vervolgens een plek te geven in de vernieuwing van stedelijk gebied is een uitdaging. Dat het kan en dat het essentieel is, laten verschillende pioniersprojecten zien tijdens deze bijeenkomst. Van Zanzibar Stad tot aan Amsterdam. Op het snijvlak van stedenbouw en immaterieel erfgoed zijn ervaringen opgedaan die relevant kunnen zijn voor andere gebiedsontwikkelingsprojecten.

Op 2 november gaan we daarom de ervaringskennis van deze pioniersprojecten toepassen op verschillende gebieden in Nederland. Na presentaties over de projecten in Zanzibar en Amsterdam, wordt door middel van werksessies concreet vormgegeven aan een methode voor het verweven van de verhalen van bewoners in de ontwikkeling van het gebied.

Reserveren:
https://hier-gebeurt-het-1.eventbrite.nl

📣 Beluister vooraf de podcast.

door: African Architecture Matters + Hogeschool van Amsterdam