Hier gebeurt het.


Ontdek hoe je samen een stad maakt.

29 oktober – 21 november.

Kun je do-it-yourself-cultuur plannen? Hoe richt je een straat in met de hele buurt? En hoe vernieuw je een stad zonder de oude te verliezen? Ontdek hoe je samen een stad maakt tijdens ‘Hier gebeurt het.’

‘Hier gebeurt het.’ is een 30-daagse manifestatie waar initiatief, experiment en interactie in de stadsbouw worden gevierd. Met een tentoonstelling en een divers programma in de monumentale Amstelkerk in Amsterdam.

︎︎︎

Hier gebeurt het. Verhalend

Welke initiatieven bieden inspiratie voor de toekomst van de stad?
       

Podcast 3


Dat verhalen belangrijk zijn is bekend. Maar dat verhalen er ook voor kunnen zorgen dat de stedelijke ontwikkeling een andere draai krijgt is nieuw. In deze podcast nemen we je mee op een ontdekkingstocht waarin we erfgoed en de kracht van verhalen bevragen, van Amsterdam Zuid-Oost tot Zanzibar. Op beeldende wijze vertellen Jessica Dikmoet en Nadia Tillon hoe De Kempering garage het knooppunt van identiteit werd. Daarbij blijkt klip en klaar het belang van het vroeg betrekken van bewoners bij stadsvernieuwing. Marie Morel neemt ons mee naar een volkswijk in Zanzibar. Daar werd de kleine geschiedenis en herinneringen van gewone mensen vertaald naar aanbevelingen voor het ruimtelijke plan. De gasten vinden elkaar in het belang van verhalen voor de emancipatie van gewone mensen en de rijkdom van stedelijke ontwikkeling. Diversiteit en gelijkwaardigheid zijn daarbij belangrijker dan ooit.