Hier gebeurt het.


Ontdek hoe je samen een stad maakt.

29 oktober – 21 november.

Kun je do-it-yourself-cultuur plannen? Hoe richt je een straat in met de hele buurt? En hoe vernieuw je een stad zonder de oude te verliezen? Ontdek hoe je samen een stad maakt tijdens ‘Hier gebeurt het.’

‘Hier gebeurt het.’ is een 30-daagse manifestatie waar initiatief, experiment en interactie in de stadsbouw worden gevierd. Met een tentoonstelling en een divers programma in de monumentale Amstelkerk in Amsterdam.

︎︎︎

Hier gebeurt het. Opnieuw

Stadsherstel. Het duurzame belang van renovaties van gebouwen in de stad.

        

Podcast 2


Kan erfgoed een stadswijk of buurt nieuw leven geven? En wat betekenen particuliere initiatieven zoals Stadsherstel Amsterdam?
Uit deze podcast blijkt dat in het hart van de voormalige Amsterdamse Jodenbuurt, stedelijke accupunctuur wordt bedreven door renovaties van erfgoed. Met Huis De Pinto als stralend middelpunt. En de Foeliedwarsstraat als voorbeeld hoe je met erfgoed de stad een tweede leven kan geven. Want die buurt leeft.
Het gaat niet zozeer om de individuele gebouwen, maar om het grotere geheel, waarbij de verhalen de stad verbinden. En actieve burgers en betrokken professionals spelen de hoofdrol. In Amsterdam, zorgen buurtbewoners en Stadsherstel dat herstel en ontwikkeling het stadsleven activeert.
Geen sinecure, zo blijkt. Buurtbewoonster Eleonore Pameijer vertelt, Stadsherstel activist Paul Morel droomt en voormalig gemeentedirecteur Esther Agricola beschouwt; en ze vinden elkaar opnieuw in de passie voor deze wijk, het erfgoed en de verhalen van bewoners.

Host: Fred Schoorl
Audiodesign: KLOAQ
Productie: Dag en Nacht Media