Hier gebeurt het.


Ontdek hoe je samen een stad maakt.

29 oktober – 21 november.

Kun je do-it-yourself-cultuur plannen? Hoe richt je een straat in met de hele buurt? En hoe vernieuw je een stad zonder de oude te verliezen? Ontdek hoe je samen een stad maakt tijdens ‘Hier gebeurt het.’

‘Hier gebeurt het.’ is een 30-daagse manifestatie waar initiatief, experiment en interactie in de stadsbouw worden gevierd. Met een tentoonstelling en een divers programma in de monumentale Amstelkerk in Amsterdam.

Hier gebeurt het, de podcast

Ontdek hoe je samen een stad maakt.

Kun je do-it-yourself-cultuur plannen? Hoe richt je een straat in met de hele buurt? En hoe vernieuw je een stad zonder de oude te verliezen?

Hier gebeurt het.’ is een manifestatie waar initiatief, experiment en interactie in de stadsbouw worden gevierd. Met een podcast serie en - zodra musea weer open mogen - een tentoonstelling en een divers programma in de monumentale Amstelkerk in Amsterdam.


De podcastserie van Hier gebeurt het gaat over mensen die zelf de stad maken. Over initiatieven en experimenten, over successen en mislukkingen. 


We gaan o.a. langs De Ceuvel, een broedplaats waar duurzame innovaties en experiment samenkomen, Huis de Pinto, erfgoed dat de Nieuwmarktbuurt nieuw leven inblaast, en de Kempering garage, een historische plek vol verhalen die een gezicht geven aan de Bijlmer.

Initiatieven als deze beïnvloeden, ieder op hun eigen manier, de stedelijke ontwikkeling. Samen met de initiatiefnemers, experts en facilitators onderzoeken we in hoeverre deze plekken (en mensen!) de toekomst van de stad daadwerkelijk veranderen. De gesprekken gaan over idealen en teleurstelling, steun en tegenwerking, geld en gemeente. Maar vooral over dat het anders kán: spontaan, experimenteel en samen.

Dus: Luister, laat je inspireren en ontdek hoe jij de stad kan maken.VANAF WOENSDAG 31.03.2021

Hier gebeurt het.
Samen


VANAF WOENSDAG 14.04.2021

Hier gebeurt het. Opnieuw


VANAF WOENSDAG 28.04.2021

Hier gebeurt het. Verhalend


VANAF WOENSDAG 19.05.2021

Hier gebeurt het.
In de vrije ruimte


VANAF WOENSDAG 02.06.2021

Hier gebeurt het. Ondergronds.